Факти тиску з боку поліції стали темою зборів голів ОСББ на чолі з мером міста, які відбулись 15 січня у Херсоні, у приміщенні Херсонського міськвиконкому. Серед присутніх були також представники міської влади, преси, громадського сектору, зокрема Громадянської мережі ОПОРА.

У ході обговорення з вуст голів ОСББ, які знаходяться у Суворівському районі міста, прозвучало чимало свідчень про недоброзичливі дзвінки з боку слідчих, натяки про доречність залишення посади, виклики на допити. На одну з активних голів ОСББ було навіть заведено кримінальну справу.

«Кримінальна справа, заведена на одну з голів ОСББ Суворівського району, – це, по суті, спроба тиску, змушення до звільнення, про що слідчий навіть казав прямо, – коментує ситуацію депутат Херсонської міської ради Оксана Дякова. – На дзвінки з поліції та тиск скаржаться й інші голови організацій співвласників».

15 01 16 02

Мер міста Юрий Миколаєнко, який очолював зібрання, закликав представників ОСББ та працівників поліції до порозуміння та співпраці. «Я бачу, що голови ОСББ працюють на совість та нічого не приховують. Вважаю, що поліція у цьому випадку перевищує свої повноваження, а слідчі ведуть себе непрофесійно», – додав він.

«Зараз, коли стало особливо потрібним створення організацій співвласників у кожному багатоквартирному будинку, тиск з боку поліції на ОСББ є фактом дуже недоречним. Цим організаціям, навпаки, кожна державна установа повинна всіма силами допомагати в рамках своїх повноважень», – так коментує подію координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Аелітта Олійник.

За коментарями звертайтесь:
місцевий координатор житлово-комунальних
та енергетичних програм
Громадянської мережі ОПОРА
Аелітта Олійник
тел.: +38 050 931 42 22