Вуличну акцію, яка мала на меті заохотити херсонців до створення ОСББ, провели активісти Громадянської мережі ОПОРА 28 грудня. В околицях вулиці 200 років Херсону, де є ще багато будинків, мешканці яких поки що не створили об’єднань співвласників, розповсюджували буклети з інформацією про шлях створення ОСББ та їхні переваги.

Активісти спілкувались з мешканцями багатоповерхівок, відповідали на численні запитання та розклеювали біля під’їздів інформаційні листівки, підготовлені в рамках Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».

«Серед мешканців нашого будинку вже багато хто замислювався над перспективою створення ОСББ. Але поки що бракує активних лідерів та конкретної інформації про те, як це можна зробити. Дуже потрібно, щоб було до кого звернутися за консультацією. Зараз я розумію, що дівчата з ОПОРИ могли б нам в цьому допомогти. Навіть з того, що сказано у буклетах, багато що стає зрозумілішим. А знаючи, до кого можна звернутись із запитаннями, – діяти легше», – прокоментувала подію одна з мешканок будинку у Таврійському мікрорайоні.

29 12 15 01

«Сьогодні, коли звичні ЖЕКи скасовують, створення об’єднань співвласників у багатоповерхівках вже навіть не бажаний, а необхідний крок. Але про це людям треба доносити інформацію. Розповідати, пояснювати, як саме треба діяти. Люди зацікавлені, тому зараз ми робимо це із задоволенням», – пояснила місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Аелітта Олійник

За коментарями звертайтесь:
місцевий координатор житлово-комунальних
та енергетичних програм
Громадянської мережі ОПОРА
Аелітта Олійник
тел.: +38 050 931 42 22