На нарадчому засіданні Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради з питань перевірки фактів порушень під час проведення повторного голосування на виборах Криворізького міського голови винесла проміжне рішення щодо виборів у Кривому Розі.

foto 05.12.15 Kriviyrih Promizhne 1

7 грудня відбулось засідання Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради з питань перевірки фактів порушень під час проведення повторного голосування на виборах Криворізького міського голови 15 листопада 2015 року. Розглянувши докази і факти щодо фальсифікації виборів та всі матеріали, які стосуються виборчого процесу, надані обома кандидатами на посаду міського голови, комісія прийняла проміжне рішення та постановила, що зважаючи на факт неможливості встановлення результатів виборів, існують підстави для проведення повторних виборів у Кривому Розі.

Перше засідання ТСК провела 30 листопада у Кривому Розі. Під час нього було допитано всіх членів комісії, всіх свідків. Також комісія провела закриту зустріч з правоохоронними органами. Сьогодні комісія винесла попереднє рішення, остаточне рішення має бути винесене у середу 9 грудня, воно має бути оголошене у Верховній Раді України.

Нагадаємо, що вже більше трьох тижнів у Кривому Розі підвищена соціальна напруга через підбиття підсумків голосування з виборів міського голови 15 листопада.

Склад Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради з питань перевірки фактів порушень під час проведення повторного голосування на виборах Криворізького міського голови 15 листопада 2015 року:

  • Голова комісії Леонід Ємець (Народний Фронт);
  • Заступник голови Павло Костенко (Самопоміч);

Члени комісії

  • Сергій Висоцький (Народний Фронт);
  • Ігор Луценко (Батьківщина);
  • Юрій Левченко (Свобода);
  • Олександр Черненко (Блок Петра Порошенка)
  • Костянтин Усов (Блок Петра Порошенка);
  • Сергій Алєксєєв (Блок Петра Порошенка);
  • Олег Купрієнко (Радикальна Партія);
  • Євген Рибчинський (Воля Народу);
  • Андрій Шипко (Відродження);
  • Костянтин Павлов (Опозиційний Блок).

foto 05.12.15 Kriviyrih Promizhne 2

foto 05.12.15 Kriviyrih Promizhne 3

Згідно з офіційними результатами другого туру виборів мера Кривого Рогу, міським головою 15 листопада був обраний представник «Опозиційного блоку», чинний міський голова Юрій Вілкул, який отримав 89 209 голосів виборців. Його суперник, представник «Самопомочі» Юрій Милобог отримав 88 457 голосів. (дані з сайту ЦВК)

Нагадаємо, що ще 16 листопада о 5 ранку Криворізька міська виборча комісія оприлюднила постанову № 148, в якій переможцем  виборів міського голови визнається Юрій Вілкул.  А за заявою представників «Самопомочі» було відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу (службове підроблення) за фактами порушення виборчого законодавства під час другого туру виборів мера Кривого Рогу.

За коментарями звертайтеся:
прес-служба  Громадянської мережі ОПОРА в Дніпропетровській обл.
+380994263118
 
(#вибори2015 #elect_ua #opora #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбуваються 25 жовтня, 15 і 29 листопада 2015 року, починаючи з 5 вересня. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. ОПОРА здійснюватиме паралельний підрахунок голосів на всіх виборчих дільницях Красноармійська, а також якісне спостереження на більшості виборчих дільниць Маріуполя. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android.