29 листопада  Громадянська мережа ОПОРА та Донецька обласна організація «Комітету виборців України» організували спостереження та паралельний підрахунок голосів на 100% дільниць у місті Красноармійськ.  Взявши до уваги звіти, отримані від спостерігачів, ОПОРА вважає, що результати підрахунку на виборчих дільницях загалом відображають волевиявлення виборців.

На основі звітів від спостерігачів з дільниць, ОПОРА встановила, що кандидат-самовисуванець Руслан Требушкін здобув перемогу на виборах міського голови зі значним відривом від конкурентів.

Оскільки на одній з дільниць (№141088) невстановленими особами було викрадено бюлетені, ОПОРА не може підтвердити результат голосування на одній з 37-ми виборчих дільниць. Цей інцидент не вплине на результати виборів міського голови у Красноармійську, адже, за даними з дільниць, на яких результати підрахунку голосів встановлені, кандидат Требушкін отримав мінімум 79%.

З іншого боку, кількість викрадених бюлетенів та кінцеве рішення міської ТВК Красноармійська щодо виборчої дільниці №141088 може вплинути на те, які партії долають 5-ти відсотковий виборчий бар’єр, у зв’язку з чим, ОПОРА не може підтвердити кінцевий результат виборів до місцевих рад до відповідного рішення.

(#вибори2015 #elect_ua #opora #опора)

Довідково:

Громадське спостереження за місцевими виборами на підконтрольній Україні території Донецької області здійснює Донецька обласна організація ВГО «Комітет виборців України» в рамках загальнонаціональної кампанії Громадянської мережі ОПОРА.

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбуваються 25 жовтня, 15 і 29 листопада 2015 року, починаючи з 5 вересня. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. ОПОРА здійснюватиме паралельний підрахунок голосів на всіх виборчих дільницях Красноармійська, а також якісне спостереження на більшості виборчих дільниць Маріуполя. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android.