У Маріуполі на спецдільниці в лікарні бюлетені визнали такими, що не підлягають врахуванню. Про це повідомляють спостерігачі Донецької обласної організації ВГО «Комітет виборців України» та Громадянської мережі ОПОРА.

Члени ДВК №142439 (вул.Гагаріна, 114/116) на спеціальній дільниці в лікарні визнали усі бюлетені такими, що не підлягають врахуванню. У трьох скриньках для голосування не було печаток на контрольних листах.

Всього у скриньках було 57 бюлетенів. То ж до протоколу члени ДВК занесли 57 бюлетенів, які не підлягають врахуванню, а всі решта позицій по кількості голосів за кандидатів заповнили нулями.

Нагадуємо, що у частині 19 статті 79 Закону України «Про місцеві вибори» йдеться: «У разі виникнення сумнівів щодо достовірності контрольного листа, що знаходиться у виборчій скриньці, рішення щодо визнання виборчих бюлетенів, що знаходяться у такій виборчій скриньці, такими, що не підлягають врахуванню при встановленні загальної кількості виборців, які взяли участь у голосуванні, та при підрахунку голосів виборців, приймається дільничною виборчою комісією шляхом голосування. Відповідне рішення та результати голосування фіксуються у протоколі засідання комісії».

За коментарями звертайтеся:
Катерина Жемчужникова,
прес-секретар у Донецькій області 
 
(#вибори2015 #elect_ua #opora #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбуваються 25 жовтня, 15 і 29 листопада 2015 року, починаючи з 5 вересня. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. ОПОРА здійснюватиме паралельний підрахунок голосів на всіх виборчих дільницях Красноармійська, а також якісне спостереження на більшості виборчих дільниць Маріуполя. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android.