На одній з виборчих дільниць Маріуполя офіційний громадський спостерігач ОПОРИ та Донецької обласної організації ВГО «Комітет виборців України» зафіксував, що виборець виніс бюлетень з приміщення для голосування. На жаль, порушника затримати не вдалося.

Спостерігач Громадянської мережі ОПОРА та Донецької обласної організації ВГО «Комітет виборців України», котрий перебуває на виборчій дільниці № 142308 (просп. Металургів, 150), повідомив про те, що виборець виніс виборчий бюлетень з приміщення ВД. Як передає спостерігач, виборець відвідав кабінку для голосування, однак вийшовши, минув скриньку для бюлетенів і попрямував до виходу з дільниці. На жаль, його не вдалося зупинити.

Активіст громадського спостереження повідомив про інцидент поліцію та членів дільничної виборчої комісії.

Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА та Донецької обласної організації ВГО «Комітет виборців України» попереджають, що факти винесення виборчого бюлетеня можуть свідчити про реалізацію технології «каруселі» з метою впливу на результат народного волевиявлення.

Нагадуємо, що викрадення виборчого бюлетеня є порушенням та карається штрафом від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років (частина 1 і 2 статті 158-1 Кримінального кодексу України).

 

За коментарями звертайтеся:
Катерина Жемчужникова,
прес-секретар у Донецькій області
+380662701713
 

Довідково:

Громадське спостереження за місцевими виборами на підконтрольній Україні території Донецької області здійснює Донецька обласна організація ВГО «Комітет виборців України» в рамках загальнонаціональної кампанії Громадянської мережі ОПОРА.

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбуваються 25 жовтня, 15 і 29 листопада 2015 року, починаючи з 5 вересня. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. ОПОРА здійснюватиме паралельний підрахунок голосів на всіх виборчих дільницях Красноармійська, а також якісне спостереження на більшості виборчих дільниць Маріуполя. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android.