У Маріуполі на місцевих виборах зафіксовано різницю в явці виборців. Про це повідомляють спостерігачі Донецької обласної організації ВГО «Комітет виборців України» та Громадянської мережі ОПОРА.

Сьогодні, 29 листопада, станом на 12:00 на виборчій дільниці №142253 (за адресою м. Маріуполь, просп. Металургів, 75) громадський спостерігач зафіксував явку виборців у 385 особи, а ДВК подала цифру до ЦВК у кількості 475 виборців. Таким чином, дані про кількість тих, хто здійснив волевиявлення за перші 4 години голосування, різниться майже у 100 осіб.

Спостерігач запевняє, що нікуди з моменту початку процесу голосування з приміщення для голосування не виходив. На його думку, похибка у даних може бути в межах 5 осіб. Така суттєва різниця у кількості тих, хто встиг проголосувати на зазначеній дільниці, викликає сумніви у чесності проведення виборів. Зазначимо, дільниця розташована в центральній частині міста та класифікується ЦВК як велика (на якій зареєстровано більше 1500 виборців).

За коментарями звертайтеся:
Катерина Жемчужникова,
прес-секретар у Донецькій області
+380662701713

Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

Довідково:

Громадське спостереження за місцевими виборами на підконтрольній Україні території Донецької області здійснює Донецька обласна організація ВГО «Комітет виборців України» в рамках загальнонаціональної кампанії Громадянської мережі ОПОРА.

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбуваються 25 жовтня, 15 і 29 листопада 2015 року, починаючи з 5 вересня. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. ОПОРА здійснюватиме паралельний підрахунок голосів на всіх виборчих дільницях Красноармійська, а також якісне спостереження на більшості виборчих дільниць Маріуполя. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android.