У Маріуполі на дільниці члени комісії зафіксували фотографування бюлетеня. Про це повідомляють спостерігачі Донецької обласної організації ВГО «Комітет виборців України» та Громадянської мережі ОПОРА.

Сьогодні, 29 листопада, на дільниці №142416 (за адресою м. Маріуполь, вул. Лавицького, 7) члени дільничної комісії зафіксували фотографування бюлетеня одним із виборців. Про виявлений факт порушення виборчого законодавства члени ДВК повідомили присутнього співробітника поліції, який викликав оперативну групу. На виборчу дільницю прибув наряд поліції, який провів допит затриманого. Після цього виборця відпустили.

Нагадаємо, фотографування бюлетеня є порушенням таємниці голосування (ч. 1 ст. 7 ЗУ «Про місцеві вибори»). Відповідно до ч. 1 ст. 159 Кримінального Кодексу України «умисне порушення таємниці голосування під час проведення виборів або референдуму, що виявилося у розголошенні змісту волевиявлення громадянина, який взяв участь у виборах або референдумі, – карається штрафом від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років».

За коментарями звертайтеся:
Катерина Жемчужникова,
прес-секретар у Донецькій області
+380662701713

Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

Довідково:

Громадське спостереження за місцевими виборами на підконтрольній Україні території Донецької області здійснює Донецька обласна організація ВГО «Комітет виборців України» в рамках загальнонаціональної кампанії Громадянської мережі ОПОРА.

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбуваються 25 жовтня, 15 і 29 листопада 2015 року, починаючи з 5 вересня. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. ОПОРА здійснюватиме паралельний підрахунок голосів на всіх виборчих дільницях Красноармійська, а також якісне спостереження на більшості виборчих дільниць Маріуполя. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android