Про це та інші способи правильного поводження з ресурсами у середу, 25 листопада,  говорила з мешканцями Троєщини Аліна Брезіцька, координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА.

«Для багатьох цього опалювального сезону будуть актуальними будь-які способи заощадження на комунальних послугах. Щоб не мерзнути взимку, достатньо опалювати свою оселю, а не стіни будинку і повітря навколо», – зауважила лектор співробітникам та відвідувачам Деснянського районного центру зайнятості, де і відбувся захід.

Слухачам лекції уже були відомі такі способи, як використання енергоефективних лампочок та побутової техніки, однак незмінна актуальність килимів та габаритних меблів біля зовнішніх стін декого здивувала. Стали у нагоді і листівки та буклети від Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні», присвячені особливостям Державної програми з енергоефективності, – учасники заходу вивчали їх із зацікавленням.

25 11 15 01

Аліна Брезіцька також наголосила на загальній відповідальності щодо клімату столиці. Адже якщо не вжити заходів і не сповільнити активні викиди вуглекислого газу вже зараз, із наслідками кліматичних змін – повенями, торнадо – кияни зіткнуться вже за 50 років.

Пані Світлана, слухачка, поділилася враженнями: «Це добре, що зараз про ощадливість та енергоефективність говорять все частіше. Я особисто проваджу боротьбу зі своїми домашніми щодо правильної поведінки, адже висока вартість комунальних послуг – непоганий стимул вимикати воду, коли нею нема потреби користуватися, чи не лишати за собою ввімкнене світло».

Анна Григорівна, провідний фахівець з профорієнтації, розповіла: «Чудово, що такі заходи відбуваються. Це загальновідомі речі, але їх треба повторювати. Троєщина, між іншим, має усі умови для встановлення вітряків та вироблення електроенергії для власних потреб. Реалізація такого проекту була б перспективною».

Один з найкращих способів засвоєння інформації – наочність: ілюстрацію неправильного підходу до благоустрою власної оселі – клаптикове утеплення – учасники заходу могли бачити просто з вікна центру.

За коментарями звертайтесь:
місцевий координатор житлово-комунальних
та енергетичних програм
Громадянської мережі ОПОРА
Аліна Брезіцька
тел.: +38 063 685 95 28