24 листопада на засіданні Криворізької міської виборчої комісії, чотири новопризначені члени склали присягу, однак так і не змогли ознайомитись зі скаргами від кандидата на посаду міського голови Ю. Милобога.

24 листопада о 10:30 розпочалось засідання Криворізької міської виборчої комісії. Згідно постанови Центральної виборчої комісії у складі ТВК відбулись зміни. Тому під час засідання двоє нових членів від Радикальної партії Олега Ляшка та двоє від «НАРОДНОГО ФРОНТУ» прийняли присягу.

foto 25.11.2015 KR nov sklad 5

Також згідно порядку денного мав відбутись розгляд скарг від кандидата на посаду міського голови Кривого Рогу Ю. Милобога («Об’єднання «САМОПОМІЧ») та інших скаржників, про які ОПОРА повідомляла раніше. Але голова комісії П. Гівель повідомив, що за рішенням Дніпропетровського окружного адміністративного суду відмовлено по всім позовним вимогам кандидата Юрія Милобога, тому це питання не підлягає обговоренню комісії.

Нові члени комісії, заперечували і наголошували, що хочуть дізнатись про зміст скарг і колегіально виносити рішення стосовно їх прийняття чи неприйняття. Після довгих суперечок голова комісії переніс розгляд скарг на наступне засідання.

Стало відомо, що рішення Дніпропетровського окружного адміністративного суду буде оскаржене в Дніпропетровському апеляційному адміністративному суді 25 листопада 2015 року.

Спостерігач ОПОРИ присутній під час розгляду справи.

 

За коментарями звертайтеся:
прес-служба Громадянської мережі ОПОРА в Дніпропетровській обл.
+380994263118
 
(#вибори2015 #elect_ua #opora #опора)
 
Довідково:                                                                                                                             
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android.