Як повідомила Ганна Старостенко, заступник голови Київської міської державної адміністрації, до кінця року у 220 навчальних закладах Києва планують провести модернізацію обладнання індивідуальних теплових пунктів (ІТП). Після капітального ремонту ІТП автоматично регулюватимуть подачу тепла у приміщення відповідно до погодних умов. 

Загалом заплановано провести капітальний ремонт ІТП у понад 320 навчальних закладах – 220 цьогоріч, 100 на початку наступного року.
За попередніми підрахунками, столиці це обійдеться в 11 мільйонів гривень. Перелік інвесторів, яких планують долучити до осучаснення ще 200 ІТП у 2016 році, наразі уточнюється.

Зі списком навчальних закладів, у яких модернізують ІТП, можна ознайомитися нижче.

Експерт з житлово-комунальних питань, координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Тетяна Бойко прокоментувала:

«Ідея встановлювати індивідуальні теплові пункти у школах, садочках і лікарнях закладах дуже правильна. Це саме те, чим повинна займатися місцева влада і куди потрібно спрямовувати кошти платників податків. Практика показує, що такий захід дозволяє зекономити до 25-30 % тепла. Цього року було прийнято закони, які дозволяють упровадження енергосервісних контактів в бюджетній сфері. Хоча інвестори наразі побоюються вкладати кошти в ефергоефективність і зв’язуватися з бюджетними коштами, Київ може стати хорошої пілотною плащадкою для цього. Якщо проекти буде реалізовано успішно, цей досвід варто поширити по свій Україні.»