У Кривому Розі тривають Дні сталої енергії. Активісти Громадянської мережі ОПОРА продовжують проводити інформаційні заходи, присвячені заощадженню ресурсів, альтернативним видам енергії та державним програмам підтримки населення для впровадження енергоефективного обладнання.

20 листопада представники ОПОРИ провели вуличну акцію «Збережи енергію – убезпеч своє майбутнє» в Жовтневому та Центрально-Міському районах міста. Рухаючись вулицями Тухачевського та Лермонтова, волонтери розповідали перехожим про способи раціонального енергоспоживання. Зацікавлених громадян проконсультували щодо того, як на практиці реалізуються державні програми з енергоефективності для тих, хто мешкає у багатоповерхівках та приватних будинках.

Городяни отримали інформаційні постери з порадами щодо енергозаощадження від Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні» та пояснення правил кредитування населення згідно програм держенергоефективності.

«Завдяки соціальній рекламі більшість людей мають загальне уявлення про заходи з енергозбереження і, мабуть тому, з великою цікавістю слухали про деталі та можливості втілення таких проектів у власному будинку», – прокоментував захід координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА