Сьогодні у Кривому Розі, в рамках заходів, присвячених Дням сталої енергії, активісти Громадянської мережі ОПОРА провели тематичні заняття для учнів молодших класів Криворізької загальноосвітньої школи № 86.

Завдяки сприянню дирекції закладу, для першокласників заздалегідь було оголошено конкурс малюнків, до якого долучились не лише діти, а й батьки. Гасло цього завдання – «Допоможи природі – збережи енергію!» Переможцем конкурсу став  учень 1-А класу Олексій Бербененко. Він представив увазі дорослих дуже яскраву та змістовну творчу композицію.

З учнями 4-А класу представники ОПОРИ провели пізнавальний інтерактивний урок про способи енергозбереження у побуті. Діти не лише дізнались про доступні способи заощадження ресурсів, а й поділились власним, вже набутим досвідом у цьому питанні. Підсумком заняття для малюків став конкурс на швидкий та креативний художній доробок з елементами реклами механізмів ефективного енергоспоживання. Школярі чудово справились з цим завданням. Найкращою визнали роботу Олександри Ляшук.

Від організаторів заходу всі учасники творчих конкурсів отримали заохочувальні еко-призи, а також плакати з порадами щодо енергозаощадження від Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні» та буклети з інформацією про державні програми з енергоефективності.

Коментуючи захід, місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА зазначив: «Під час роботи з учнями приємним стало те, що діти були на диво обізнані щодо цієї тематики. Одразу видно, що і вчителі, і батьки не тільки проводять заходи з енергозбереження, а й залучають малечу до цієї важливої проблематики. Хочеться зауважити, що в шкільних аудиторіях вже були реалізовані енергозберігаючі заходи, завдяки чому навчання відбувається в комфортних та затишних умовах».