18 листопада в Оболонському районному центрі зайнятості для відвідувачів та співробітників центру Аліна Брезіцька, координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА прочитала лекцію «Вдома. Прості поради для кожного».

Прості способи заощадження на оплаті комунальних послуг, як от заміна лампочок на енергоефективні, користування енергоефективною технікою, уникання надмірної витрати ресурсів та інші легкі у впровадженні правила, підкріплені статистикою, – дуже зацікавили присутніх.

Аліна Брезіцька також наголосила на ефективності розміщення теплового екрану за радіаторами, адже завдяки цьому батарея гріє не стіну, а повітря в приміщенні.

Лектор нагадала: правильне поводження з відходами – вагома інвестиція у майбутнє. Відомо, що одна неутилізована пальчикова батарейка забруднює 400 літрів води чи 20 м2 ґрунту, а тонна макулатури дає 750 кілограмів нового паперу та зберігає 2-3 дерева. Сортування сміття також є важливим, бо забезпечує правильну переробку відходів.

Наостанок Аліна зауважила, що завжди простіше утеплити себе, аніж ціле приміщення, та підсумувала: «Дотримуючись простих правил, про які ми говорили сьогодні, ви не лише зекономите, а й потурбуєтеся про чисте довкілля».

19 11 15 02

Одна з учасниць заходу, пані Олена, поділилася своїми враженнями: «Лампочки я змінила вдома давно, знаю також, де здавати батарейки, оскільки вони справді дуже шкідливі. А от про пункти прийому вторсировини була справді цікава інформація, для мене це питання є актуальним. Тож з великим задоволенням перегляну рекомендовані сайти. Окремо хочу сказати про недостатнє інформування мешканців багатоповерхівок щодо таких простих заходів для власної оселі. Добре, що ОПОРА проводить такі лекторії, це зараз дуже треба».

Завдяки листівкам та буклетам від Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні», присвяченим особливостям Державної програми з енергоефективності, учасники також отримали систематизовану відповідь на важливі питання щодо використання ресурсів.

За коментарями звертайтесь:
місцевий координатор житлово-комунальних
та енергетичних програм
Громадянської мережі ОПОРА
Аліна Брезіцька
тел.: +38 063 685 95 28