Дев’ять з десяти районних в місті Києві виборчих комісій завершили прийом виборчої документації від дільничних виборчих комісій.

Станом на 6 годину ранку 9 з 10 районних в місті Києві виборчих комісій: Голосіївська, Деснянська, Дніпровська, Оболонська, Печерська, Подільська, Святошинська, Солом’янська та Шевченківська отримали протоколи про підрахунок голосів зі 100 % виборчих дільниць.

Першою «впоралася» Печерська районна в місті виборча комісія, яка отримавши протоколи про підрахунок голосів від усіх 49 ДВК, ще близько 2:00 склала протокол про підсумки голосування в межах свого виборчого територіального округу.

Станом на 6 годину ранку лише Дарницька районна в місті Києві виборча комісія чекає ще на 10 ДВК, що мають привезти протокол про підрахунок голосів з позначкою «УТОЧНЕНИЙ». Наразі, за повідомленням спостерігача ОПОРА, вже вдруге на уточнення була відправлена ДВК №800087 (вул. Здолбунівська, 7Б).

Громадянська Мережа ОПОРА нагадує, що згідно ч. 19 ст. 87 «Територіальна виборча комісія на своєму засіданні на підставі протоколів дільничних виборчих комісій про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці, протоколів територіальних виборчих комісій (які відповідно до цього Закону здійснюють повноваження окружних) про підсумки повторного голосування у відповідних виборчих територіальних округах не пізніш як на п’ятий день з дня повторного голосування встановлює результати повторного голосування з відповідних виборів, про що складає протокол».           

За коментарями звертайтеся:
Андрій Савчук,
координатор виборчих програм
Громадянської мережі ОПОРА у місті Києві
066 29 28 784
 
(#вибори2015 #elect_ua #opora #опора)
 
Довідково:                                                                                                                             
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android.