Голова дільничної виборчої комісії № 711039 Ольга Гудзь, після складення протоколу про підсумки голосування, забрала із собою печатку та повезла документи до Соснівської районної у місті Черкаси виборчої комісії.

Вона мотивувала це тим, що на чекові з таксі, яким вона добирається до ТВК, потрібно поставити печатку комісії, тому що їй не оплатять проїзд.

О. Гудзь додала, що їй попередньо провели відповідний інструктаж та видали рекомендацію, де  вказано про те, що на чекові має бути така печатка.

Цікаво, що члени комісії після цього розійшлися і повідомили, що у разі чого зберуться.

Коли голова комісії приїхала до Соснівської ТВК, спостерігачі звернули увагу на те, що вона забрала із собою печатку. Опісля голова ТВК наказав негайно повернути печатку на дільницю.

Про те, хто провів подібний інструктаж наразі невідомо.

Зазначимо, що згідно ЗУ «Про місцеві вибори», ст. 82, ч. 11: «Секретар виборчої комісії, інші члени комісії, які не супроводжують транспортування виборчих документів до територіальної виборчої комісії, залишаються у приміщенні виборчої комісії до отримання повідомлення про прийняття протоколів про підрахунок голосів на виборчій дільниці територіальною виборчою комісією. Під час транспортування виборчої документації печатка дільничної виборчої комісії, територіальної виборчої комісії зберігається у сейфі (металевій шафі) у приміщенні відповідної виборчої комісії».

Довідково:                                                                                                                             

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android