Всі дільниці закрились вчасно та розпочали підрахунок голосів. Про це повідомляє спостерігач Громадянської мережі ОПОРА в м. Северодонецьк Максим Данильченко. 

Сьогодні, 15 листопада, в Сєверодонецьку всі дільниці закрилися о 20:00 та розпочали підрахунок голосів. Як зазначається у частині 1 статті 77 Закону України «Про місцеві вибори», голосування проводиться з 8 до 20 години безперервно. Всього за даними міської виборчої комісії взяло участь в голосуванні 26687 виборців м. Северодонецьк, що становить  27,9  %  від загальної кількості виборців.

Масових чи системних порушень на початковому етапі підрахунку голосів спостерігачами ОПОРИ зафіксовано не було.

Впродовж дня спостерігачі фіксували порушення щодо незаконної агітації політичними силами в день голосування. По усім фактам порушення дня тиші чи незаконної агітації повідомлено правоохоронні органи.

Як повідомила голова прес-служби Головного управління Національної поліції в Луганській області Тетяна Погукай: «Всі порушення виборчого законодавства, по яким були звернення громадян, внесені в журнал єдиного обліку відділу поліції, проводиться відповідна перевірка. Охорона громадського порядку під час другого туру виборів на території Луганській області, яка підконтрольна українській владі, здійснюється правоохоронцями у посиленому режимі. Крім поліцейських, які працюють у посиленому режимі, до охорони громадського порядку залучені і додаткові сили. Поліція вживає посилені заходи безпеки з метою попередження дій диверсійно-розвідувальних груп терористів, профілактики та припинення тяжких злочинів проти мирного населення. Проводяться спеціальні оперативні заходи щодо виявлення осіб, що виношують злочинні наміри, які можуть спровокувати загрозу громадській безпеці в день голосування. Правоохоронці закликають громадян бути пильними і негайно інформувати правоохоронні органи про підозрілі предмети та осіб, поведінка або зовнішній вигляд яких викликає підозру.»

(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.