Виборець з дружиною прийшов голосувати на дільницю №181365 у Житомирі і помітив, що в списках за їх адресою прописані ще троє невідомих йому людей.

 

В коментарі ОПОРІ житомирянин Тарас зазначив: «Пішов з дружиною голосувати, ми зайшли, спитали адресу, потім в список дивлюся, а там ще троє є. Питаю, що це таке, а вони мені пояснюють, що ідіть в паспортний стіл, ми списки лише отримуємо. Я кажу, але там немає таких людей, якщо прийде три людини з цими паспортами, то вони проголосують? Вони сказали, що да. В мене в квартирі прописані тільки я і дружина».

Голова дільничної виборчої комісії Ірина Костюченко ОПОРІ зазначила: «Мені така інформація не надходила. Але ж ми списки самі не складаємо, які нам видав державний реєстр виборців за такими ми і працюємо. Проголосували ті, хто прописані: чоловік з дружиною, а ті не голосували».

 
(#вибори2015 #elect_ua #opora #опора)
Довідково:                                                                                                                             
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android