Члени ДВК безуспішно намагались без належних законних підстав видалити спостерігача ОПОРИ на ДВК №800249 за адресою вул. Миколи Закревського 37Б.

Нагадаємо, що на виборчій дільниці №800249 спостерігач Громадянської мережі ОПОРА зафіксував випадок видачі двох бюлетенів для голосування одному громадянину, після того, як був складений акт, члени ДВК вирішили владнати проблему шляхом видалення спостерігача. (відео)

Члени ДВК під час голосування прийняли рішення про видалення спостерігачки, що суперечить ч.1 ст.77 ЗУ «Про місцеві вибори»:  «голосування проводиться з 8 до 20 години без перерви» та ч.1 ст.27: «проведення голосування виборців не є засіданням дільничної виборчої комісії». Однак, голосування не було оформлено у вигляді рішення.

Комісія викликала поліцію. У спостерігачки взяли пояснення та дозволили далі спостерігати, проте члени ДВК пообіцяли видалити її після 20:00.

Спостерігачі ОПОРИ склали акт про вчинене правопорушення. 

15.11 akt

За коментарями звертайтеся:
Андрій Савчук,
координатор виборчих програм
Громадянської мережі ОПОРА у місті Києві
066 29 28 784
(#вибори2015 #elect_ua #opora #опора)
Довідково:                                                                                                                             
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android.