15 листопада у Херсоні виборчі дільниці відкрилися вчасно, голосування йде без суттєвих порушень, явка виборців низька, на деяких дільницях нема офіційних спостерігачів від кандидатів.

На 12.00 зафіксована явка виборців 7,8% (21079 виборців, що взяли участь у голосуванні).

Проте, спостерігачі ОПОРИ фіксують окремі порушення.

На виборчій дільниці, що у школі №18 (№650656) зафіксований підвіз виборців імовірно від кандидата Владислава Мангера (ВО «Батьківщина»), бо мікроавтобус білого кольору належить військово-патріотичній організації «Щит», до якої має стосунок кандидат Владислав Мангер.

15 11 pidviz vyborciv

15 11 2 pidviz vyborciv

Спостерігачі зафіксували, що члени дільничної виборчої комісії № ДВК 650702 (вул.Лавреньова-7) підписують пусті бланки проколів про підрахунок голосів. Як пояснили в комісії, вони почали це робити, «поки члени комісії не розбіглися». Після втручання офіційних спостерігачів, секретар пішла робити ксерокопію пустого бланку, а підписаний пообіцяли знищити.

15 11 pidepysanyi pustyi protokol

На виборчих дільницях у школі №48 (№650639) та Херсонському економічно-правовому інституті (№650636) члени ДВК від кандидата Владислава Мангера одягнуті у червоні шалики. Це не є порушенням певної норми Закону, проте, наштовхує на думку, що це засіб відокремити «своїх» членів комісії від представників, які працюють від кандидата Володимира Миколаєнка.

За коментарями звертайтеся:
Наталія Богренцова – прес-секретар Громадської мережі ОПОРА в Херсонській області
+38066174 45 28
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.