Одразу ж на двох виборчих дільницях столиці члени комісії перешкоджають роботі спостерігачів Громадянської мережі ОПОРА.

У приміщенні ДВК №800167 за адресою вул. Харківське шосе, 168і спостерігача ОПОРИ намагаються видалити, аргументуючи це тим, що: «Я, як голова дільничної виборчої комісії, забороняю Вам фото- та відеозйомку!».

Спостерігачу на дільниці №800728 за адресою  вул. Литвиненко-Вольгельмут, 2 також погрожували видаленням. Спостерігачі ОПОРИ відстояли свої права та владнали ситуацію.

ОПОРА наголошує, що згідно з ч. 4 ст. 66 Закону «Про місцеві вибори» офіційний спостерігач від громадської організації має право: здійснювати фото- та кінозйомку, аудіо- та відеозапис, не порушуючи при цьому таємниці голосування.

За коментарями звертайтеся:
Андрій Савчук,
координатор виборчих програм
Громадянської мережі ОПОРА у місті Києві
066 29 28 784, [email protected]
(#вибори2015 #elect_ua #opora #опора)
Довідково:                                                                                                                             
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android.