Спостерігачі ОПОРИ фіксують на ДВК незначні порушення та присутність журналістів від видання, яке останні роки фактично не здійснювало свою діяльність.

Більшість дільниць у Хмельницькому розпочали роботу вчасно, лише деякі із невеликим запізненням – на 5–10 хвилин. Наприклад, дільниця у театрі Старицького розпочала своє ранкове засідання о 7:35, оскільки чекали ще члена ДВК, яка спізнювалась. Для голосування ця дільниця відкрилась о 8:10.

На дільниці № 681450, що по вул. Мирного, 27/1, відбувся конфлікт. Виявилося, що виборець, який прийшов голосувати, включений до витягу зі списку виборців для голосування за місцем перебування. Чоловік обурився, переконував, що він не писав ніякої заяви ніякої, і наполягав, що хоче проголосувати на дільниці. Члени комісії після тривалої дискусії вирішили дозволити виборцю проголосувати і кинути бюлетень у переносну скриньку.

Спостерігачі ОПОРИ на багатьох дільницях Хмельницького відзначають присутність журналістів від газети «Подільська хроніка», хоча останнім часом видання фактично було бездіяльним. Деякі із них не могли навіть назвати ЗМІ, яке представляють, просто давали посвідчення, щоб спостерігачі прочитали самі. На посвідченнях журналістів «Подільської хроніки» відсутній номер.

На дільниці № 681429, що по вул. Рибалка, 19, чоловік проголосував біля столу виборчої комісії. Незважаючи на спроби членів ДВК перешкодити йому, він таки кинув бюлетень до скриньки і залишив дільницю.

Як відзначають спостерігачі ОПОРИ, станом на 10:00 явка хмельничан коливається від 2 до 5 % на різних дільницях міста.

 
(#вибори2015 #elect_ua #opora #опора)
Довідково:                                                                                                                             
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android