За даними спостерігачів ОПОРИ, які представлені на репрезентативній для усієї країни кількості виборчих дільниць, 11,5% дільничних виборчих комісій по Україні розпочали свої підготовчі засідання раніше 7 год.15 хв. Це менша кількість, порівняно з першим туром голосування, коли ранкові засідання раніше встановленого законом часу відбулися на 17% дільниць. У місті Дніпропетровську всього 9% виборчих дільниць почали підготовче засідання раніше встановленого часу, тоді як 25 жовтня таких було 12,4%. Закон України «Про місцеві вибори» чітко встановлює, що підготовчі засідання ДВК мають розпочатися не раніше ніж за 45 хвилин до початку голосування.

Також, за даними ОПОРИ, цього разу більша кількість виборчих дільниць відкрилась вчасно (о 8 годині), а саме 92%. 25 жовтня частка дільниць, голосування на яких розпочалося відповідно до Закону (не раніше й не пізніше 8 години ранку), складала 85%. Тоді як у Дніпропетровську вчасно відкрилось дещо менше дільниць, ніж в цілому по Україні – 88%.

Усі дільничні виборчі комісії країни проводили повноважні підготовчі засідання, забезпечуючи належний кворум (більше половини членів комісії від її загального складу). У той же час 2% дільничних виборчих комісій міста Дніпропетровська не забезпечили ведення протоколу свого підготовчого засідання. 25 жовтня під час ранкового засідання не велись протоколи на 8% виборчих дільниць міста Дніпропетровськ. У цілому по Україні протокол ранкового засідання не вели 7% дільничних виборчих комісій, що дорівнює показнику, зафіксованому в першому турі голосування. 

Лише трохи більше 1% спостерігачів ОПОРИ повідомили, що ДВК не забезпечували їм можливість для повноцінного спостереження за усіма виборчими процедурами під час ранкового засідання та на початку голосування. Така ж ситуація спостерігалася в рамках першого туру голосування.

1511 800 1 national

1511 800 2 national

1511 800 3 dnipro