У Луцьку за кандидата на посаду міського голови Миколу Романюка агітували лікарі, керівники комунальних підприємств та очільники інших волинських міст. Агітаційні ролики протягом усієї виборчої кампанії поширювали в інтернет-виданнях та на місцевих телеканалах.

В обласному центрі Волинської області кандидат на посаду Луцького міського голови від політичної партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Микола Романюк протягом виборчого процесу з виборів 15 листопада здійснював агітацію з використанням адміністративного ресурсу.

Зокрема, ветеринар комунального підприємства «Луцький зоопарк»Тетяна Литвин, завідувач відділення анестезіології Луцької міської клінічної лікарні Ярослав Семицький закликали голосувати за Миколу Романюка у відеороликах, які поширювались в інтернет-виданнях та на місцевих телеканалах з позначкою «Політична реклама».

Lytvyn za Romanjuka

Semytskyj za Romanjuka

Крім того, агітацію у ЗМІ від імені новообраних Ковельського, Володимир-Волинського та Нововолинського міських голів Олега Кіндера, Петра Саганюка та Віктора Сапожнікована користь Миколи Романюка зафіксовано в одному з волинських інтернет-видань.

Miski golovy pro Romanjuka

Відповідно до ч. 2, Ст. 60 Закону України «Про місцеві вибори» кандидатам, які займають посади  в органах державної влади, органах влади Автономної Республіки Крим, органах місцевого самоврядування, у військових частинах (формуваннях), на державних, комунальних підприємствах, у закладах, установах, організаціях (у тому числі за сумісництвом), забороняється залучати для передвиборної агітації або використовувати для будь-якої роботи, пов’язаної з проведенням передвиборної агітації, підлеглих їм осіб, службовий транспорт, засоби зв’язку, устаткування, приміщення, інші об’єкти та ресурси за місцем роботи, а також використовувати службові чи виробничі наради, збори колективу для проведення передвиборної агітації.

За коментарями звертайтеся:
Людмила Хомич
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області
+380678896667
(#вибори2015 #elect_ua #opora #опора)
Довідково:                                                                                                                             
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android.