Громадянська мережа ОПОРА 11 листопада зафіксувала у Луцьку поширення листівок з елементами «чорного піару» проти кандидатів на посаду Луцького міського голови Миколи Романюка та Олександра Товстенюка.

В обласному центрі Волинської області станом на 11 листопада невідомі особи продовжують поширювати листівки, які містять елементи «чорного піару» проти кандидата на посаду Луцького міського голови від політичної партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Миколи Романюка. Зокрема, на Театральному майдані Луцька перехожим роздавали друковані антиагітаційні матеріали під назвою: «Вибір 15 листопада: комуністичне минуле чи європейське майбутнє?».

Відповідні матеріали поширюють від імені редакції інтернет-видання «Волинська правда». Громадянська мережа ОПОРА спробувала взяти коментар у журналістів видання, втім, вони відмовились коментувати ситуацію.

Lystivka z elementamy chornogo piaru proty Romanjuka 1

Нагадаємо, що ОПОРА уже повідомляла про поширення схожих матеріалів від імені «Волинської правди» під час виборчої кампанії в рамках місцевих виборів 25 жовтня. Тоді журналісти підтвердили, що текст, який містив негативну інформацію про цього ж кандидата, належить виданню, втім, до поширення відповідних листівок редакція відношення не має.

У Луцьку спостерігачі ОПОРИ зафіксували також листівки з елементами «чорного піару» проти іншого кандидата на посаду Луцького міського голови Олександра Товстенюка. Друковані матеріали під назвою «Ви ще вірите, що Палиця і Товстенюк, маріонетки олігарха Коломойського, працюватимуть на громаду?», у яких міститься негативна інформація про кандидата від політичної партії «Українське об’єднання патріотів «УКРОП», з’явились у поштових скриньках жителів обласного центру Волинської області у районах 33-го та 40-го кварталів 10 листопада. Відповідні матеріали не містять інформації про тираж, відомостей про замовника та особу, відповідальну за випуск.

Lystivka z elementamy chornogo piaru proty Tovstenjuka 1

Громадянська мережа ОПОРА нагадує, що відповідно до ч. 5, Ст. 60 Закону України «Про місцеві вибори» забороняється розповсюдження завідомо недостовірних відомостей про кандидата, політичну партію або її місцеву організацію - суб’єкта виборчого процесу, а також розповсюдження завідомо недостовірної інформації про підтримку певного кандидата або місцевої організації партії іншими кандидатами, політичними партіями або їх місцевими організаціями.

За коментарями звертайтеся:
Людмила Хомич
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області
+380678896667
(#вибори2015 #elect_ua #opora #опора)
Довідково:                                                                                                                             
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android.