У день проведення другого туру виборів міського голови 15 листопада в Сумах охоронятимуть правопорядок більше 600 правоохоронців, а також 30 патрульних автомобілів. В поліції обіцяють прибувати на місце виклику менш ніж за хвилину.

Заступник начальника Головного управління Національної поліції України на Сумщині Володимир Бабич під час спільної з ОПОРОЮ прес-конференції повідомив, що в день виборів в Суми прибуде підкріплення з районних центрів.

- Наразі надано охорону двом кандидатам на посаду міського голови, а також посилено охороняється 169 приміщень, задіяних у виборчому процесі. В день виборів на вулицях міста чергуватимуть 30 патрульних автомобілів. Для порівняння: у звичайний вихідних таких автомобілів в Сумах 5, а 25 жовтня 2015 року їх було 12, - уточнив Володимир Бабич.

Також заступник начальника повідомив, що безпрецедентні заходи по охороні громадського порядку дали свої позитивні результати 25 жовтня, коли в місті Глухів було попереджено будь-які спроби порушення виборчого законодавства. В день виборів там було зафіксовано лише 1 порушення, пов’язане з виборчим процесом, голосування та підрахунок голосів пройшли в правовому полі. Так само посилене несення служби, на переконання поліцейського, дозволить провести вибори в обласному центрі спокійно і без серйозних інцидентів.

Нагадаємо, в Глухові увага правоохоронців та громадськості була прикута до виборів міського голови, під час яких були зафіксовані порушення як щодо самовисуванця Мішеля Терещенка, який таки був обраний міським головою, так і в роботі Глухівської міської виборчої комісії.

В другий тур виборів міського голови міста Суми, який відбудеться 15 листопада, вийшли кандидат від партії ВО «Батьківщина», нинішній  мер, Олександр Лисенко та висуванець партії «Воля народу», почесний житель міста, Анатолій Єпіфанов.

За коментарями звертайтеся:
Ірина Стегній,
прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+380663055190,[email protected]
(#вибори2015 #elect_ua #opora #опора)
 
Довідково:                                                                                                                             
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android