Фінальним акордом історії з виділенням значної суми коштів з міського бюджету у рамках Програми надання одноразової матеріальної допомоги жителям Чернігова на 2014-2018 роки за ініціативи виконавчого комітету та діючого міського голови Олександра Соколова, про яку вже повідомляла Громадянська мережа ОПОРА, стала сьогоднішня сесія міської ради. Депутати Чернігівської міської ради своєю більшістю таки проголосували за фінансування сумнівної програми.

Епопея з виділенням 20 млн грн у рамках Програми надання одноразової матеріальної допомоги жителям Чернігова на 2014-2018 роки за ініціативи виконавчого комітету та діючого міського голови Олександра Соколова, який знову балотується, закінчилася сьогодні, 7 жовтня, у стінах сесійної зали Чернігівської міської ради.

Варто зазначити, що вчора агітаційний автомобіль запрошував мешканців міста прийти та підтримати ініціативу під приміщенням Чернігівської міської ради, де відбуватиметься чергове засідання сесії. Оскільки ініціатори передбачають можливі зриви голосування.

Ahitka 1

Avtivka

А вже о дев’ятій ранку спостерігачем ОПОРИ було зафіксовано натовп людей під стінами міської ради, що стояли з прапорами навколо агітаційних наметів політичних партій «Наш край» та «Партія простих людей Сергія Капліна».

З агітаційних автівок лунав заклик до депутатів прийняти «правильне рішення».

Natovp 1

Palatky

Спостерігач мережі ОПОРА намагався поспілкуватися з мітингарями, які стояли на підтримку партії «Наш край» та її місцевого лідера Олександра Соколова, проте коментувати ситуацію люди відмовлялися.

На засідання частина депутатів вносили пропозиції викреслити дане питання з порядку денного через можливість сприйняття таких дій як підкуп виборців. Але рішення не було прийняте. Проти проголосували 19 осіб, тобто 50% від присутніх у сесійній залі.

Holosuvannia 1

Після словесних перепалок між місцевими пенсіонерами, що прийшли до залу засідання, та депутатами виступив Олександр Соколов та закликав проголосувати дане питання, мотивувавши це тим, що міським пенсіонерам потрібна матеріально допомога. 

Після палкої промови міського голови депутати проголосували за виділення одноразової матеріальної допомоги (за - 30, проти - 2, не голосували та утримались – 0). Слід зазначити що депутати, які висловлювались проти даного рішення, просто витягнули свої карти з системи.

Пенсіонери та активісти, що прийшли до зали задля підтримки голосування, аплодували. На виході з міської ради було зафіксовано принесену невідомими активістами валізу грошей, що символізувала матеріальну допомогу розміром 500 грн. На вулиці скандували: «Соколов  - наш мер».

За повідомленням з ефіру міського телебачення мешканці Чернігова, які розраховують на отримання матеріальної допомоги, не повинні вистоювати довжелезні черги. Уже вчора приватні помешкання чернігівців почали відвідувати волонтери, пропонуючи заповнити заяву на отримання коштів. Такий візит супроводжувався розповсюдженням агітаційних газет партії «Наш край».

Gazeta

Проте, сьогодні черги біля приміщення відділу звернень громадян та соціальних питань Чернігівської міської ради продовжують стояти. Серед пенсіонерів спостерігачі ОПОРИ помітили і «волонтерів».

Cherha

Нагадаємо, що терміни Програми надання одноразової матеріальної допомоги жителям Чернігова на 2014-2018 роки нещодавно були скорочені до меж виборчого періоду. Раніше посадовцями міської ради планувалося виділити суму в 20 млн грн за більший період часу. На днях владці на передсесійних засіданнях обговорювали можливість виділення всієї суми у жовтні, що спровокувало надзвичайний ажіотаж серед містян, які оформляють документи на отримання допомоги у 500 грн від мера та кандидата на цю ж посаду пана Соколова.

За коментарями звертайтеся:
Євген Романенко
координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА
в Чернігівській області
068 386 60 54
 
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.