Ужгородська міська виборча комісія перезатвердила результати виборів до Ужгородської міської ради. Протягом двох днів – 11 та 12 листопада – ТВК на виконання постанови судів перерахувала голоси на підставі протоколів дільниць та встановила нові результати.

Нагадаємо, що 05 та 06 листопада у Закарпатському окружному адміністративному суді скасували протокол із результатами виборів до Ужгородської міської ради за позовом представників партій «ПАТРІОТ» та «Європейської партії України». Пізніше протокол втретє скасовано за позовом  представника партії «Громадянська позиція». Пізніше таку постанову підтвердили у Львівському апеляційному адміністративному суді.

Усі позивачі довели суду, що підсумкові дані із протоколів дільниць не збігаються із даними підсумкового протоколу міської виборчої комісії щодо результатів голосування за партії «Наш край» та «Опозиційний блок».

Внаслідок перерахунку така інформація підтвердилася. Перерахунок голосів ТВК розпочала 11 листопада, а 12 листопада – близько 22.30 – затвердила нові результати.

Після перерахунку змінилася кількість голосів у «Опозиційного блоку» і «Нашого краю». Так, у «Опозиційного блоку» стало на 513 голосів більше  (1678), у «Нашого краю» – на стільки ж менше (3119). Таким чином, «Опозиційний блок» набрав 3,4%, а «Наш край» – 6,4%.

Як наслідок, «Наш край», за підсумками загального результату волевиявлення, отримав не чотири, а три мандати в Ужгородській міській раді.

«Вільний» мандат перейшов до партії «ПАТРІОТ», яка набрала 9,5% голосів виборців. «Новий» мандат депутата отримав Валерій Бабидорич від партії «Патріот» і таким чином ця партія матиме в раді 5 депутатів.

Кількість голосів за інші партії і, відповідно, їх кількість депутатських мандатів, не змінилися.

За коментарями звертайтеся:
Феськов Володимир
координатор ОПОРИ у Закарпатській області
+38 066 317 36 13
(#вибори2015 #elect_ua #opora #опора)
Довідково:                                                                                                                             
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android.