В останніх випусках районних газет Чернівецької області найбільше однотипових прихованих рекламних матеріалів зафіксовано щодо Арсенія Яценюка та політичної партії "Народний Фронт". У п'яти з дев'яти проаналізованих спостерігачами ОПОРИ комунальних ЗМІ зафіксовано матеріали про урядові ініціативи (в сфері освіти, церковних питань, антикорупційної боротьби), в яких, окрім власне ініціатив, акцентується на тому, що:

  1. Прем'єр-Міністр України Арсеній Яценюк - лідер "Народного Фронту";
  2. депутатка Лілія Гриневич - у списку "Народного Фронту";
  3. спікер парламенту Олександр Турчинов - у списку "Народного Фронту".

NF Jacenuk

Зокрема, про депутатку Лілію Гриневич, яка, цитуємо, “разом з Яценюком, до речі, очолює список партії "Народний фронт"”,  йдеться в однакових статтях у газетах “Хотинські вісті” та Карпати (назва “Арсеній Яценюк: У конфлікті між Міністерство фінансів і Міністерством освіти і науки я стою на боці Міносвіти”), подібні за змістом статті в газеті “Новий день” (назва: “Середню та дошкільну освіту маємо змінювати разом”, - Арсеній Яценюк зі студентами та викладачами”).

Про спікера Олександра Турчинова, який разом з Арсенієм Яценюком, цитуємо: “очолюють виборчий список партії "Народний Фронт"” йдеться в статті у газеті “Вільне життя” під назвою “Церква і українська держава: від конфронтації через порозуміння до партнерства”. Самостійно в якості лідера партії прем'єр виступає у статті в газеті “Голос краю” під назвою “Арсеній Яценюк: Ухвалення антикорупційного пакету - шлях до реальної боротьби з корупцією”.

Нагадаємо, під час минулого моніторингу лідером джинси в місцевих ЗМІ була стратегія Петра Порошенка 2020.

Чернівецьке представництво Громадянської мережі ОПОРА відкрило гарячу лінію за номером 099 010 65 51. Важливу інформацію можна знайти на сайті Чернівецького представництва Громадянської мережі ОПОРА http://oporacv.orgта на сторінці в Facebook – https://www.facebook.com/oporaChernivtsi
 
Мапа порушень: http://map.oporaua.org/
Додаток для Android Вибори 2014: http://goo.gl/I7M3TN

Детальніше:

Надія (ВІРНА) Бабинська, тел.: +380502104847, virna(at)opora.org.ua
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з вересня 2014 року, Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів. 
Twitter:https://twitter.com/opora (@opora)