Центральна виборча комісія оприлюднила імені 71 кандидата в народні депутати України, який бере участь у президентських виборах, йдучи до Ради від округів Чернівецької області

Округ №201

У 201 виборчому окрузі з центром у Чернівцях кандидатів найбільше – тут їх 21, з них 11 висунуто партіями, а 10 осіб йдуть на вибори як самовисуванці.

На 201 окрузі стати народним депутатом України бажають 8 директорів підприємств. Серед них Юрій Андрусяк (ДП «Герцаївське державне спеціалізоване лісництво агропромислового комплексу»), Андрій Безбородько (ПП «Юридична фірма Ткач і Ко»), Юрій Герасимчук (ПП «Гранд ЮМ»), Василь Зазуляк (будівельна компанія «Водограй»), Ярослав Кирпушко (виконавчий директор Буковинського центру реконструкції і розвитку), Віталій Михайлішин (ТОВ «ТОРГОВИЙ ДІМ «ГОМЕЛЬ СКЛО»), Олександр Пуршага (Департамент капітального будівництва та дорожнього господарства Чернівецької обласної державної адміністрації) та Ігор Царюченко (ПП «Зодчий-Буковина»).

Повторно потрапити до Верховної Ради України хочуть двоє чинних народних депутатів – Оксана Продан та Микола Федорук.

Є серед кандидатів у депутати й тимчасово безробітні – Мирослав Гуцул та Максим Кияк.

Крім того, до Верховної Ради балотуються очільники громадських організацій – Володимир Дідух-Кобзар (ГО  «Слуга народу», Громадянська мережа ОПОРА писала про цей випадок) та Інна Кубай (ГО «Квадрівіум»).

Також бажають стати народними депутатами керівниця відділення АТ «ОТП банк» (Галина Жук), вчителька Чернівецької гімназії №2 (Олена Лис), завідувачка кафедри практичної психології Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича (Валентина Радчук), начальник відділу охорони водних біоресурсів «Рибоохоронний патруль» Управління Державного агентства рибного господарства у Чернівецькій області (Валентин Філіпчук), підприємиця (Наталія Фрунзе), економістка обласної бази спеціального медичного постачання Чернівецької обласної ради (Людмила Чевка) та головний лікар ТОВ «Клініка Санте» (Михайло Яринич).

Округ №202

Тут до Верховної Ради України балотується 20 кандидатів, серед них 10 висунуті партіями, а ще 10 – самовисуванці.

Якщо в окрузі №201 переважали директори, то в 202 виборчому окрузі найбільшу частку кандидатів складають підприємці: Віталій Кисилиця, Олександр Купчанко, Андрій Маковей, який також є директором ТОВ «МАК-АВТО-1», Олександр Фищук (він же колишній губернатор Чернівецької області, звільнений за указом президента) та Михайло Чорней. Директорами компаній є Ростислав Поклітар (ПрАТ «Фабрик «Прут»), Василь Поляк (ТОВ «ВЛКОМ») та Петро Фрей (ДП «Путильський лісгосп»).

Серед кандидатів є один чинний нардеп – Іван Рибак.

Також потрапити до Верховної Ради, представляючи 202 округ, бажають Ірина Антонюк (керівниця Центру надання адміністративних послуг при Кіцманській районній державній адміністрації), Іван Гешко (тренер-викладач Чернівецької обласної школи вищої спортивної майстерності), Максим Заремський (начальник відділу планування, оперативного чергування, зв’язку та оповіщення, управління цивільного захисту населення Чернівецької обласної державної адміністрації), Ігор Козак (комерційний представник ТОВ «Група Імпульс»), Микола Орендович (головний спеціаліст відділу лісового господарства та мисливства Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства), Іван Тичина (начальник управління захисту економіки в Чернівецькій області), Василь Тодеренчук (Великокучурівський сільський голова), Катерина Шаповалова (начальниця управління землеустрою та охорони земель, Головне управління Держгеокадастру у Чернівецькій області).

Двоє кандидатів у депутати від виборчого округу №202 не працюють: це пенсіонер Володимир Шлемко та Михайло Мангер, який тимчасово не працює.

Округ №203

У цьому окрузі всього 16 кандидатів у депутати, серед них 9 є представниками політичних партій, а 7 балотуються до парламенту як самовисуванці.

У виборчому окрузі №203 серед кандидатів у депутати майже рівна кількість директорів та підприємців: 4 та 3 особи відповідно. Георгій Мазурашу є директором КЗ «Чернівецький обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», Руслан Майданський очолює ПП «МІК+», Артур Мунтян керує ТОВ «Чернівецькі хлібо-булочні вироби», а Іван Семенюк є генеральним директором ТОВ «Родничок». Мірча Беженар, Михайло Жар (син настоятеля Банченського монастиря) та Михайло Танас є фізичними особами-підприємцями.

У цьому окрузі серед кандидатів є троє тимчасово безробітних: Іван Попадюк, Іван Попеску та Євген Романюк.

Також до Ради балотується чинний народний депутат України Григорій Тіміш.

Крім того, отримати депутатський мандат та потрапити до парламенту хочуть Михайло Гросу (шеф-редактор газети "Лібертатя Кувинтулуй"), він же батько співачки Аліни Гросу, Петро Панчук (голова Глибоцької районної ради), Юрій Присняк (менеджер ТОВ «Буковинська Енергетична Компанія»), Юрій Продан (сільський голова села Коровія) та Єлизавета Пушко-Цибуляк (судова експертка з економічних питань).

Округ №204

На цьому окрузі кандидатів у депутати найменше – 14, серед яких 10 осіб висунули політичні партії, а 4 особи йдуть до парламенту як самовисуванці.

Порівняно з іншими виборчими округами тут немає директорів підприємств, і тільки один кандидат – Роман Музика – є підприємцем. Тимчасово не працюють двоє людей – Ольга Кучурка та Вячеслав Штелик, також не працює пенсіонер Анатолій Паланійчук.

Серед кандидатів у депутати є один чинний народний депутат України – Максим Бурбак.

Отримати можливість представляти округ №204 у Верховній Раді бажають Валерій Божик (адвокат), Андріан Бойко (голова ТОВ «Статус.А»), Микола Довгань (помічник-консультант народного депутата Михайла Папієва), Василь Козак (голова Сокирянської районної ради), Тетяна Мартинюк (завідувачка сектору розгляду звернень платників податків управління податків і зборів з фізичних осіб, ГУ ДФС у Чернівецькій області), Василь Мельник (голова Заставнівської районної ради), Руслан Панчишин (доцент кафедри конституційного, адміністративного та міжнародного права), Андрій Стецюк (доцент кафедри міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича) та Олег Тулюлюк (інженер з охорони праці, ТОВ «Реберня під арсеналом Чернівці»).

 

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, що будуть набагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)