У місті Дрогобич біля одного з будинків у центрі міста зафіксовано близько 100 молодиків. Поліція уже провела перевірку і встановила особи цих людей.

Відео про скупчення молодиків біля одного з будинків у місті Дрогобич ОПОРІ надали на правах анонімності.

За інформацією поліції, у місті зафіксовано два автобуси з львівськими номерами. Правоохоронці поспілкувалися з молодиками, які розповіли, що вони планують охороняти виборчі дільниці і є журналістами. На підтвердження останнього факту показали посвідчення видання “Нова пора”.

За інформацією з державного реєстру друкованих засобів масової інформації та інформаційних агентств як суб'єктів інформаційної діяльності це медіа зареєстроване у Запорізькій області. 

Також відомо, що 3 осіб прописані у Запорізькій області. Усі інші - у Львівській.

Представники цього видання уже намагалися потрапити у приміщення дільничних виборчих комісій №461735 (місто Стебник) та №461718 (місто Дрогобич). Голови комісій разом з поліцейськими у праві присутності їм відмовили. В одного з представників ЗМІ не було печатки на журналістському посвідченні, іншій мав свідоцтво про реєстрацію видання із простроченою датою.

Кандидат на посаду очільника Дрогобицької міської територіальної громади Андрій Веселий на своїй сторінці у соціальній мережі зазначив, що ці люди були біля його штабу: “Справді, сьогодні біля будівлі, де знаходиться мій штаб було багато людей. Усі, кого можна було побачити біля офісу, будуть сьогодні цілий день спостерігати біля виборчих дільниць: стежитимуть, щоб не було підвозу виборців, “каруселей” чи провокацій. Ми були вимушені залучити додаткових спостерігачів, щоб запобігти фальсифікаціям (які, за нашою інформацією, однозначно готуються). Про такі заходи ми повідомили поліцію, тож і правоохоронці також тримають ситуацію під контролем. Наразі у силовиків немає жодних претензій чи заборон. Хочу запевнити, що зі свого боку роблю усе можливе, аби день виборів пройшов спокійно, а волевиявлення відбувалося відповідно до закону”.

 

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 Сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)