Спостерігачі ОПОРИ зафіксували відсутність скриньок на виборчих дільницях та неналежне матеріальне забезпечення.

Так, на дільниці №650121, яка є великою, одна стаціонарна та одна переносна скринька.

На середній виборчій дільниці № 650294 (600 осіб), наявно 2 великі і 2 малі скринькі при необхідних 4 великих та 2 малих.

На дільниці №650299, яка є середньою, не вистачає двох стаціонарних скриньок.

На середній виборчій дільниці №650296 три великі скриньки і одна для голосування за місцем перебування. 

Крім того, дільниця 650030 розміщена у маленькому приміщенні, де кабінка знаходиться прямо напроти столу дільничної виборчої комісії на відстані близько пів метра.

На дільниці №650614, яка є великою, лише 3 стаціонарні скриньки та 2 переносних. 

 

Згідно з частиною 1 ст. 7 Закону України "Про вибори народних депутатів України" голосування на виборах депутатів є таємним: контроль за волевиявленням виборців забороняється, за згідно частини 6 ст. 83 цього ж Закону - кожна виборча дільниця забезпечується необхідною кількістю виборчих скриньок - стаціонарних (великих) та переносних (малих). Для голосування використовуються виборчі скриньки, виготовлені з прозорого матеріалу за розмірами, встановленими Центральною виборчою комісією. Кожній виборчій скриньці присвоюється власний номер, який проставляється на цій скриньці. Мала виборча дільниця повинна мати не менше двох стаціонарних виборчих скриньок, середня - не менше чотирьох стаціонарних виборчих скриньок, велика - не менше шести стаціонарних виборчих скриньок. Кожна виборча дільниця повинна мати не менше двох переносних виборчих скриньок. Стаціонарні виборчі скриньки встановлюються у приміщенні для голосування так, щоб виборці при підході до них мали можливість проходити через кабіни (кімнати) для таємного голосування. Порядок виготовлення, обліку, використання та зберігання виборчих скриньок визначається Центральною виборчою комісією.