У Лебедині (центр округу № 162) Владислава Бухарєва (суб’єкт висування – політична партія Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина») розхвалюють на офіційному сайті міської ради.

У досить великій статті говориться про благодійну діяльність Владислава Бухарєва, а саме в період з 2009 по 2010 р., коли він був начальником Податкової міліції, оплатив капітальний ремонт школи № 5, де колись навчався. Як стверджується у повідомленні, «школа – це лише маленький епізод у довгому списку «добрих справ». Слідом за школою № 5 так само відремонтовано і дитячий садок «Сосонка» разом з початковою школою у колишньому військовому містечку». Далі йдеться про капітальний ремонт доріг та тротуарів: «…дорога є подарунком рідному місту від свого Владислава Бухарєва та дорожньої організації «Альтком», що спеціалізується на великих інфраструктурних проектах, як в Україні, так і за її межами».

bukharev

Стаття містить й іншу інформацію про благодійництво кандидата, але не розкриває джерела його високих доходів.

Громадянська мережа ОПОРА розцінює таке повідомлення на офіційному сайті міської ради як використання адміністративного ресурсу, адже, згідно статті 68 «Про вибори народних депутатів», подібна інформація є однією із форм передвиборчої агітації. А пункт 1 статті 74 Закону забороняє брати участь у передвиборній агітації «органам виконавчої влади, органам влади Автономної Республіки Крим та органам місцевого самоврядування, правоохоронним органам і судам».

За коментарями звертайтеся:
Олександр Хоруженко - координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Сумській області
+380509120278
https://www.facebook.com/oleksandr.khoruzhenko
Ірина Стегній – прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+380663055190
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України.
Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.