В Одесі та області кандидат продовжують пригощати виборців різноманітними смаколиками. Крім того, що традиційним «подарунком» для дітей від кандидатів цього річ стала солодка вата, політики почали креативити та замінювати набридлу гречку на більш оригінальні продукти.

Як повідомляє спостерігач ОПОРИ, у Комінтернівському районі Одеської області кандидат у депутати Одеської обласної ради від «Опозиційного блоку» Віктор Баранський проводить активну агітацію, причому різноманітні подарунки роздають від імені благодійного фонду Віктора Баранського.

Наприклад, у селі Красносілка від імені фонду дітям дарували солодку вату, пакети з олівцями і альбомами. Наступного разу під час відвідин села 4 жовтня просто біля будівель сільради та відділення міліції з машини, прикрашеної банером з написом: «Благодійний фонд Віктора Баранського» виборцям роздавали торти.

Oppoblok

Oppoblok2

Не відстають від «Опозиційного блоку» і кандидати від «Блоку Петра Порошенка «Солідарність». Кандидат у депутати Одеської міської ради від цієї партії Володимир Варещенко під час зустрічі з одеситами 6 жовтня на проспекті Шевченка не лише запросив на зустріч голову Одеської облдержадміністрації Міхеїла Саакашвілі, а й влаштував для виборців пікнік. За правилами грузинської гостинності містян пригостили щойно приготованим тут же у дворі шашликом.

BPP

BPP2

BPP4 Waretschenko

На фото: Кандидат у депутати Одеської міської Володимир Варещенко

ОПОРА нагадує, що, згідно з ч. 4 ст. 60 Закону України «Про місцеві вибори» забороняється надавати виборцям гроші, товари або послуги.

Моніторинг парламенту | Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.