В районній та сільських бібліотеках Новоселицького району роздають дитячі збірки з символікою об’єднання «Самопоміч».  Спостерігач ОПОРИ зафіксував цю книгу в районній бібліотеці. Виявилось, що об’єднання «Самопоміч» в Новоселицькому районі передало бібліотеці примірники видання «Моя країна – Україна, найкраще місце на землі», де зібрані дитячі поетичні, прозові, графічні твори, а та, в свою чергу, передала книги в сільські бібліотеки.

І хоча «Самопоміч» не висуває своїх кандидатів до Новоселицької районної ради, як мінімум троє кандидатів від цієї політичної сили балотуються до обласної ради в округах району.

На обкладинці збірки міститься символіка об’єднання «Самопоміч», всередині книги зазначається, що вона надрукована за підтримки ініціативної групи «Самопоміч Новоселиця».

samopomich 3

6 10 samopomich 4

6 10 samopomich 1

Як вдалось з’ясувати ОПОРІ, 16 вересня Андрій Романцов подарував Новоселицькій районній бібліотеці примірники дитячої збірки, яким передував конкурс робіт серед дітей.

В коментарі ОПОРІ, Андрій Романцов підтвердив, що заніс ці книги до районної бібліотеки, зауваживши, що вони були надруковані (загалом 300 примірників) за кошти Олега Мельничука. Нині і Андрій Романцов, і Олег Мельничук є кандидатами до Чернівецької обласної ради від «Самопомочі».

В свою чергу Андрій Романцов не вбачає тут порушення виборчого законодавства, адже вони були виготовлені і подаровані ще до реєстрації їх кандидатами, тобто, коли вони ще не були суб’єктами виборчого процесу. 

Працівники Новоселицької районної бібліотеки розповіли спостерігачу ОПОРИ, що примірники книги «Моя країна – Україна, найкраще місце на землі» були передані в подарунок у сільські бібліотеки району.

Андрій Романцов і Олег Мельничук були в списках претендентів на кандидати до Чернівецької обласної ради від «Самопомочі» і наразі є зареєстрованими кандидатами.

Відповідно до ч 4. ст. 60 Закону України «Про місцеві вибори», забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора місцевої організації партії, яка є суб’єктом виборчого процесу, політичної партії, місцева організація якої є суб’єктом виборчого процесу, або інших агітаційних матеріалів, за умови, що вартість таких товарів не перевищує 5 відсотків розміру мінімальної заробітної плати) та інших матеріальних цінностей або робіт чи послуг.

 

 
Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер (#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
Довідково:Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.