В Сумах та в районних центрах Сумської області на вихідних була розміщена в неналежних місцях реклама Партії простих людей Сергія Капліна.

Зокрема, в ніч на 3 жовтня в місті Суми на стовпах та парканах були розклеєні оголошення про акцію «Тарифний майдан», яка насправді була зустріччю із народними депутатами Сергієм Капліним та Олександром Сугонякою.

У неділю, 4 жовтня в центральній частині міста Лебедин також в неналежних місцях замість листівок було розклеєно газету Партії простих людей із передовицею з заголовком «Яценюк – ворог №1 Сергія Капліна та простих людей».  Газети прикріплені скотчем так, що почитати їх та дізнатися про що далі мова було неможливо.

Про те, що в неналежних місцях розміщені листівки цієї політичної сили ОПОРІ повідомили також з Охтирки та Тростянця.

ppl3

ppl2

Раніше ОПОРА повідомляла, що в місті Конотоп в неналежних місцях були розміщені листівки Партії простих людей без вихідних даних.

Розповсюдження листівок чи іншої агітаційної продукції у не відведених для цього місцях є порушенням Закону України «Про благоустрій населених пунктів» та рішення відповідної міської ради «Про Правила благоустрою ». ОПОРА закликає політичні сили утриматися від забруднення міста своїми агітаційними матеріалами. Тим більше, в Конотопі офіційні місця для агітації визначені та обладнані належним чином.

Нагадаємо, раніше правила благоустрою міста Конотоп було порушено невідомими, що розписали гаслами опори залізничного мосту. А в обласному центрі розклеювачів агітаційних матеріалів затримали правоохоронці.

За коментарями звертайтеся:
Ірина Стегній,
прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+380663055190,[email protected]
Олександр Хоруженко
координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+380509120278
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства черезефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.