Кам'янець-Подільська МВК повідомила про можливість оскарження рішення Хмельницького окружного адміністративного суду.

Щоб повідомити про свою позицію щодо рішення Хмельницького окружного адміністративного суду, 5 жовтня по обіді Кам'янець-Подільська МВК провела прес-конференцію для місцевих ЗМІ.До журналістів вийшли четверо членів комісії: ОлегПідскоцький, Тетяна Остафійчук, ВіталійБелінський та Микола Харкавий (заступник голови).

Pres-konferentsíya MVK

Олег Підскоцький, зокрема, зазначив: «Судзобов'язав нас повторно розглянути документи, а не зареєструвати кандидатів. В нас є своя позиція, і в комісії є право оскаржити в апеляційному суді Вінниці рішення Хмельницького адміністративного суду».  

Як сказав Микола Харкавий, комісія – колегіальний орган,тож рішення щодо того, чи подавати апеляцію, вони будуть приймати на засіданні.

Член ТВК Сергій Трасіух розповів журналістам, що члени ТВК, які де-факто керують комісією, не дають йому ознайомлюватися з документами та їхніми копіями, посилаючись на постанову про розподіл обов'язків.

Голова Кам’янець-Подільської міської організації ВО «Свобода»Михайло Посітко запитав у членів комісії, чому до порядку денного засідання ТВК, яке має відбутися о 18 годині, не в включено питання реєстрації кандидатів. На що Олег Підскоцький відповів, що рішення суду вступають в законну силу о 24 годині 5 та 6 жовтня. Тому на засіданні питання реєстрації кандидатів розглядатись не буде.

Як повідомляє кореспондент «Точки ОПОРИ», якщо комісія все-таки прийме рішення про звернення до апеляційного суду, це обійдеться упонад 50 тис.грн. Питання кошторису включено в порядок денний засідання.

 
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.