У 137 окрузі зафіксовані порушення правил розміщення агітації кандидатом від Блоку Петра Порошенко Валерієм Понепалюком.

Спостерігачем від «Громадянської мережі ОПОРА у 137 в.о. був зафіксований факт розміщення в м. Котовськ білбордів кандидата-мажоритарщика від данного округу Валерія Понепалюка без вихідних даних, що є суттєвим порушенням. Так, згідно ч. 23 ст. 74 Закону «Про вибори наробних депутатів України»: «Забороняється виготовлення та розповсюдження друкованих предвиборних агітаційних матеріалів, що не містять відомостей про замовника друкованих передвиборних агітаційних матеріалів, установу, яка здійснила друк, їх тираж, іняформацію про осіб, відповідальних за випуск».

Od bilboard

Спостерігач також зафіксував факт порушення правил предвиборної агітації, дізнавшись, що на маршрутному таксі в м. Котовськ розміщені агітаційні листівки, що є також порушенням ч. 9 ст. 74 Закону «Про вибори народних депутатів України»: «Розміщення носіїв політичної реклами на зовнішній поверхні та всередині транспортних засобів громадського користування, у тому числі таксі, розміщення політичної реклами у приміщеннях та на будівлях станцій метрополітену….забороняється».

Od bus

Нагадаємо, що Валерій Понепалюк балотується в Раду від партії «Блок Петра Порошенка». Є приватним підприємцем та безпартійним.

 

 
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.