Засідання дільничних комісій у 134 виборчому окрузі (Малиновський район, м. Одеса), які повинні працювати у виправних колоніях, пройшли не за місцем розташування і без кворуму.

Перші засідання дільничних виборчих комісій (ДВК) № 511242, № 511243 і № 511244, які розташовуються у виправних колоніях № 51, № 14 і № 74 відповідно, пройшли в приміщенні окружної виборчої комісії. При цьому, в протоколі ДВК № 511243 значиться, що на засіданні були присутніми дев'ять членів комісії, хоча, як зазначає спостерігач Громадянської мережі ОПОРА, насправді - сім. Жодною із зазначених ДВК не був оголошений порядок денний, не проводилося голосування, а в результаті — були складені неправдиві протоколи про перше засідання.

Нагадаємо, що 10 жовтня були створені дільничні комісії, яким за Законом відводиться три дні на проведення свого першого засідання. Згідно ч.5 ст.33 Закону «Про вибори народних депутатів України» «засідання виборчої комісії є повноважним за умови присутності більше половини членів комісії від складу цієї комісії». Тобто в цьому випадку це мало бути не менше 9 членів, що і було документально зафіксовано, але не відповідало реальності.

0 protokol odesa

 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.