В Київській області вибори проходять спокійно, однак спостерігачі ОПОРИ фіксують певні інциденти

 

В Тетієві через помилку секретаря на дільниці 23 осіб проголосували не в своєму окрузі. На дільниці №321005 секретар вписав вулиці Травневу до 8 територіального округу, хоча згідно офіційно поділу ця вулиця входить до 9 територіального округу. На момент виявлення помилки 23 виборців проголосували за кандидатів до районної ради, які не балотуються в їхньому окрузі. До слова, на 9 окрузі  має проголосувати 1291 виборець, а на 8 окрузі 1193 осіб.

МВС Київської області отримало 38 повідомлень про порушення на виборах. Типовими порушеннями про які міліція отримує повідомлення – це не знята агітація або  спроба виносу бюлетеня.

Так, про спробу підкупу в міліцію повідомили із Обухова, Білоцерківського району, Кагарлику та Ржищів.  Наразі співробітники міліції повідомлення перевіряють.

За інформацією прес-служби МВС у Київській області, у Ржищеві невідома особа пошкодила 4 колеса в автомобілі кандидата на посаду міського голови Саміляка Олександра . Зараз міліція на місці події.

В Ірпіні на спецдільниці в психлікарні виборців немає, однак 3 членів комісії пильнують 405 бюлетенів. Головний лікар психлікарні подав в ТВК списки, що в день виборів ніхто з пацієнтів не голосуватиме в лікарні, а вдома. Тому Ірпінська ТВК розформувала виборчу комісію на спецдільниці №321320. Однак обласна комісія вчора таки надіслала 405 бюлетенів, призначених для виборців на спецдільниці. Тому ТВК вчора наново сформувала комісію з чотирьох членів, троє з яких зараз сидять на дільниці, де немає виборців.

В коментарі Громадянській мережі ОПОРА, голова Київської обласної виборчої комісії Володимир Стогов сказав: «На момент виготовлення бюлетенів нам не було відома кількість хворих, які лікуватимуться там в день голосування, тому ми виготували кількість згідно ліжкомісць в лікарні».

За коментарями звертайтеся:

Аліна Брезіцька,

координатор виборчих програм

Громадянської Мережі ОПОРА у Київській області

063 685 95 28

[email protected]

Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори2015 #elect_ua #opora #опора)

Довідково:                                                                                                                             

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android