25 жовтня станом на 11.30 год., Громадянською мережею ОПОРА було зафіксовано наступні порушення.

Невчасне відкриття окремих дільниць

Зокрема, до таких дільниць належить ДВК №560959, що знаходиться за адресою: м. Рівне, вул. Київська, 60, (приміщення консультативної поліклініки обласної дитячої лікарні, вестибюль), а також ДВК №560105, яка розташована у Рівненській обл., Гощанському р-н, смт. Гоща, вул. Радянська, 4, (школа, фойє). Причиною запізнення відкриття останньої дільниці стала значна кількість бюлетенів (8000 шт.), і , тому, члени ДВК не змогли швидко розподілити бюлетені між членами комісії.

Незаконне розміщення агітації

Незаконну агітацію у день виборчого голосування було зафіксовано на вул. Фабрична, Литовська, Пушкіна у місті Рівне. Зокрема, розміщено незаконну агітацію Аграрної партії України та Європейської партії.  У Рівненському р-ні, с. Корнин на вул. Центральній розміщено агітаційні матеріали партії «Воля» та «Громадянська позиція».

Бюлетені надруковано з помилкою

Бюлетені для голосування на посаду міського голови м. Дубно надруковані з помилкою. Зокрема, прізвища кандидатів на посаду мера зазначені не в алфавітному порядку.

Встановлення відеоспостереження

На ДВК №560969, що знаходиться за адресою: м. Рівне, вул. вул.Остафова, 31. У корпусі №2 Рівненського державного гуманітарного університету члени виборчої комісії встановили камери навпроти виборчих скриньок.

У ДВК пояснили, що камери встановили, з метою відслідковування вкидання бюлетенів, зокрема, щоб бюлетені не вкидали пачками.

(#вибори2015 #elect_ua #opora #опора)
 
Довідково:                                                                                                                             
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android