10 жовтня відбулись дитячі свята, організовані Аллою Шлапак від партії «Єдність» та Сергієм Левадою від «Блоку Петра Порошенка «Солідарність», які є кандидатами у депутати Київської міської ради.

О 11:00 по вулиці Кіквідзе, 4 стартувало дитяче свято, організоване кандидатом у депутати Київської міської ради від партії «Єдність» Аллою Шлапак. На святкуванні були присутні аніматори у костюмах мультиплікаційних героїв,  які розважали дітей конкурсами та забавами, також безкоштовно роздавали солодку вату та робили всім охочим аквагрим.

12.10 Yednist

12.10 Yednist hrym

Під час заходу на майданчику «Панда» знаходились близько 6 агітаторів у накидках політичної партії «Єдність», вони активно роздавали друковані агітаційні матеріали. Варто додати, що ведучий святкування постійно нагадував присутнім, що «свято відбувається за сприяння Алли Шлапак, 38 номер у виборчому бюлетені». Одразу ж біля майданчика розташували 2 агітаційні намети кандидатки.

12.10 Yednist 1

Ще одне дитяче свято відбулось за адресою Харківське шосе,  51Б. Організував його кандидат у депутати Київради від БПП «Солідарність» Сергій Левада.

12.10 Levada

Присутнім гостям безкоштовно роздавали солодку вату та попкорн. Також місцевих жителів розважали конкурсами з цінними призами, іграми, тиром та майстер-класом із малювання по воді. Окрім цього, організатори розмістили великий надувний батут для дітей.

12.10 Levada 1

12.10 Levada 2

Громадянська мережа ОПОРА нагадує, що відповідно до частини 4 статті 60 ЗУ «Про місцеві вибори» забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора місцевої організації партії, яка є суб’єктом виборчого процесу, політичної партії, місцева організація якої є суб’єктом виборчого процесу, або інших агітаційних матеріалів, за умови, що вартість таких товарів не перевищує 5 відсотків розміру мінімальної заробітної плати) та інших матеріальних цінностей або робіт чи послуг.

Хочемо наголосити, що за вчинення підкупу виборців передбачена кримінальна відповідальність. Так, у частині 3 статті 160 Кримінального кодексу України зазначено, що здійснення передвиборної агітації (агітації референдуму) шляхом надання підприємствам, установам, організаціям неправомірної вигоди або надання безоплатно товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення найменування, символіки, прапора політичної партії, вартість яких не перевищує розміру, встановленого законодавством), робіт, послуг - карається обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років або позбавленням волі на той самий строк з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від одного до трьох років. При цьому, під неправомірною вигодою слід розуміти кошти чи інше майно, переваги, пільги, послуги або нематеріальні активи, вартість яких перевищує 3 % розміру мінімальної заробітної плати, які пропонують, обіцяють, надають чи одержують без законних на те підстав.

За коментарями звертайтеся:
Андрій Савчук
координатор виборчих програм
Громадянської мережі ОПОРА у місті Києві
066 29 28 784
 
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.