9 жовтня спостерігачам Громадянської Мережі ОПОРА стало відомо, що в Калмиківській сільській територіальній виборчій комісії Старобільського району відсутня печатка.

Про даний інцидент в телефоній розмові зі спостерігачами ОПОРИ повідомила секретар Калмиківської сільської територіальної комісії Анжела Заїка: «В минулому році була пожежа в будівлі, де зберігалася печатка нашої виборчої комісії. Особисто я цю печатку не бачила. Останній хто її бачив, це попередній склад Калмиківської сільської виборчої комісії, котра працювала на місцевих виборах в 2010-му році. На даний момент ми написали заяву в міліцію та чекаємо на отримання довідки від правоохоронців, що печатка дійсно відсутня в комісії з тією метою, щоб зробити нову печатку виборчої комісії.» - розповідає Анжела Заїка.

Даний факт прокоментувала спостерігачам ОПОРИ голова Старобільської районної територіальної виборчої комісії Раїса Міщенко, повідомивши, що на даний момент комісія вирішує питання з виготовлення нової печатки для Калмиківської сільської територіальної виборчої комісії.

Також дану ситуацію прокоментувалина сайтіЛуганського обласного управління МВС: «6 жовтня до Старобільського райвідділу міліції надійшло повідомлення голови Калмиковської сільської виборчої комісії про те, що у 2014 році при невідомих обставинах було втрачено печатку Калмиковської сільської виборчої комісії Старобільского району.» - говориться на сайті Управління МВС в Луганській області.

 

 
 
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.