В Богуславі політична партія «Рідне місто» розмістила свою рекламу на транспорті. У випадку офіційної реєстрації – такі дії порушують статтю 60 ЗУ «Про місцеві вибори».

В Богуславі марштурні таксі їздять містом із логотипом політичної партії «Рідне місто». Активісти Громадянської мережі ОПОРА зафіксували маршрутні таксі з такою рекламою на фотокамеру. На жаль, скільки саме таких машин їздить містом невідомо. Наразі, політична партія «Рідне місто» зареєстрована в ЦВК, як така що прийняла рішення брати участь на місцевих виборах 25 жовтня 2015 року. Партія стане суб’єктом виборів після 30 вересня, коли офіційно зареєструється в Богуславській ТВК. Виявивши бажання брати участь у виборах, партія «Рідне місто» не врахувала, що стаття 60 ЗУ «Про місцеві вибори» забороняє рекламу на транспорті.

Dodatok1 boguslav

Утім, Громадянська мережа ОПОРА попереджає про те, що в разі якщо партія таки зареєструється, такі дії матимуть озщнаки  порушення виборчого законодавства.

Зокрема стаття 60, частина 9, пункт 6 Закону України «Про місцеві вибори» каже, що забороняється «розміщувати носії політичної реклами на зовнішній поверхні та всередині транспортних засобів громадського користування, у тому числі таксі, у приміщеннях та на будівлях станцій метрополітену, автобусних та залізничних вокзалів, портів та аеропортів».

 

За коментарями звертайтесь:
Аліна Брезіцька,
координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА
у Київській області
063 685 95 28
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.