Голова запорізької міської організації партії «УДАР Віталія Кличка» Василь Варецький на сьогоднійшній прес-конференції презентував та підписав заяву міської організації до всіх можливих українських та міжнародних інстанцій через політичний тиск особисто на нього та кандидатів з партії

Через оголошення  в розшук лідера обласного УДАРу, кандидата по виборчому округу № 82 Вадима Кривохатько, тиск та чорний піар на адресу інших кандидатів Запорізький УДАР написав заяву на ім’я Президента, лідера УДАРу Віталія Кличка, представників міжнародних спостерігаючих місій СANADEM та ENEMO з проханням розібратись з ситуацією, яка склалась навколо кандидатів з цієї партії по Запорізькій області. В заяві йдеться про регулярний політичний тиск на кандидатів, «чорнуху», підкуп виборців з боку кандидатів від провладної партії та багато чого іншого. Зокрема, Запорізький «УДАР» вимагає відставки голови Запорізької обласної державної адміністрації Олександра Пеклушенка, адже саме він несе відповідальність  за порушення під час виборчого процесу, прокурора Запорізької області, провести перевірку посадовців Запорізької облдержадмінітсрації та припинити уголовні переслідування Кривохатька.

Василь Варецький заявив, що кожного тижня в місті розповсюджують газету «Запорожское время» з чорним піаром про кандидатів з УДАРу, яка не має адреси редакції, а редактор підписується під псевдонімом. В той же час редактор цієї газети Олександр Запорожець, який також був на прес-конференції, заявив, що псевдонімом він не підписується, і публікує в газеті достовірну інформацію. До того ж уцій газеті критикують не тільки «УДАР», а й інші політичні партії, в тому числі і ПР. Але кандидати від «УДАРу» все ж таки вважають публікації чорним піаром і вже подали два позови до суду.

Окрім цього, Варецький заявив про тиск на кандидатів з його партії. Так, днями кандидату від партії «УДАР» по виборчому округу № 77 Андрію Охрименку подзвонили додому і погрожували фізичною розправою. Більше двох тижнів тому свою кандидатуру зняв кандидат від цієї партії по виборчому округу № 80 Олександр Волков. За словами Варецького, він не бере слухавку, тому про причини вони можуть тільки здогадуватись. «Скоріше за все, кандидату пригрозили», - сказав Варецький. За словами того ж редактора газети «Запорожское время»  Олександра Запорожця, коли він йому дзвонив, Волков взяв слухавку і сказав, що він зняв кандидатуру за власним бажанням.

Окремо говорили і про розшук Вадима Кривохатька. На думку Варецького, на Вадима Вікторовича завели справи незаконно, і саме через те, що його рейтинг на виборчому окрузі № 82 дорівнює вже 40 відсоткам. Також він назвав Кривохатька справжнім і єдиним опозиціонером Запорізької області і заявив, що УДАР підтримує дії лідера запорізької обласноїо організації, що він уїхав з Запоріжжя, бо інакше б його заарештували та зняли б з виборів.

doc Zvernennia_UDAR_26.09.2012.doc

1_001

2_001

3_001


670

665

За коментарями звертайтесь:

Дмитро Арабаджиєв
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА
в Запорізькій області
066 740 42 36
Катерина Коротченко,
Прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА
Запорізьке представництво
050 500 65 77

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.