27 вересня у житлових будинках Луцька розповсюдили листівки із наклепницькою інформацією про кандидатку від Європейської партії України по виборчому округу № 22 Олену Голєву. Додали навіть відверті фото.

По обласному центру Волині поширили наклепницькі листівки про Олену Голєву. Буцімто, вона є трансвеститом, поза тим, що кандидатка є матір’ю трьох дітей. Автором такого абсурдного повідомлення підписаний Рустам Дячук, депутат  Луцької міської ради.

 «Вперше чую таке. А з яких мені див розповсюджувати таке? Ця людина, здається, має двоє чи троє дітей.  Я ж ще трошки дружу з головою. Якщо це від мого імені і я цього не писав, то значить мене підставили. Можливо виключно із-за того, що в мене були з нею непорозуміння. Думають, що саме я маю, скажемо так, зуб на неї чи ще щось. Скажу вам чесно, мене до неї нема ніякого діла. Те, що було, то були виключно ділові стосунки», - коментує ситуацію Рустам Дячук.

Мова йде про те, що Голєва  та Дячук мали певні конфлікти на політичному грунті, бо є членами однієї депутатської комісії.

Це вже не перші листівки, які розповсюджуються проти кандидатки. Як ми писали раніше, проти неї запустили цілу медіа-війну. Виконавці таких дій поки-що невідомі.

10570_482577855094848_1080225633_n

Марія Доманська, прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області
Детальніше:
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області
067 416 50 86

Довідково: 

Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.