27 вересня у місті Хмільник Вінницької області відбулось свято – День міста.

На святі був присутній народний депутат України Петро Юрчишин, обраний до Верховної Ради у виборчому окрузі №13 як самовисуванець (згодом увійшов до фракції «Блок Петра Порошенка «Солідарність»), також депутат Вінницької обласної Микола Юрчишин, а ще танцівник і хореограф Амадор Лопес.

На сцені висів плакат із написом «Зміцнемо громади – збудуємо Європейську Україну! Народний депутат України Петро Юрчишин. Депутат обласної ради Микола Юрчишин. Міський голова Василь Грушко».

vinnitsa den mista khmilnyk1

За словами довготермінового спостерігача Громадянської мережі ОПОРА, у своєму виступі під час урочистостей на міському стадіоні нардеп Петро Юрчишин закликав голосувати за нині діючого міського голову Василя Грушка.

«Я і мій брат повністю несем відповідальність за діяльність мера міста Василя Грушка, прошу вас підтримати його на виборах, я думаю, що вибір це правильний», - сказав Петро Юрчишин.

У перервах між виступами Амадор Лопес не раз згадував імена організаторів та дякував їм за таке свято. «Аплодисменти Василю Грушку, подякуєм Василю Грушку!», - говорив Амадор Лопес.

vinnitsa den mista khmilnyk

vinnitsa khmilnyk amador lopes

Відповідно до ч. 1 ст. 35 ЗУ «Про місцеві вибори» 21 вересня стартував процес висування кандидатів у депутати, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови.

Як повідомили в Хмільницькій міській виборчій комісії, Василь Грушко не зареєстрований як кандидат на посаду міського голови.

Нагадаємо, що згідно із ч. 2 статті 54 Закону України «Про місцеві вибори» кандидати на посаду сільського, селищного, міського голови, старости мають право розпочати свою передвиборну агітацію з дня, наступного за днем прийняття відповідною територіальною виборчою комісією рішення про реєстрацію кандидатів.

 
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.