Громадянська мережа ОПОРА запрошує журналістів на прес-конференцію щодо результатів вимірювання Індексу публічності місцевих рад. Захід відбудеться в прес-центрі інформаційного агентства УНІАН (м. Київ, вул. Хрещатик, 4) 30 вересня 2015 року об 11:30.

Під час заходу представники мережі ОПОРА розкажуть про те, які міські ради стали найбільш та найменш публічними цього року за підсумками проведеного моніторингу та презентують рейтинг муніципалітетів. Окрім цього, експерти коротко зупиняться на основних тенденціях розвитку місцевого самоврядування в Україні, зокрема – оцінять, як змінилася ситуація з публічністю органів самоврядування за останні три роки, коли проводилося вимірювання.

Дослідження 2015 року охопило усі обласні центри країни (окрім Донецька та Луганська), а його результати дозволили проаналізувати і порівняти публічність муніципалітетів в цілому, а також сформувати окремий рейтинг публічності міських голів, виконавчих органів та депутатського корпусу.

У заході візьмуть участь:

  • Олександр Неберикут, координатор кампанії «Вимірювання Індексу публічності місцевого самоврядування»;
  • Андрій Савчук, координатор вимірювання Індексу публічності у Києві.

Нагадаємо, що Індекс публічності – це спільний проект ОПОРИ та мережі партнерів, який реалізовується уже третій рік поспіль й має на меті оцінити, наскільки публічно приймаються рішення і втілюється в життя політика муніципалітетів, і яким є внесок основних суб’єктів місцевого самоврядування – міського голови, депутатів та виконавчих органів – в цей процес. Кожного року презентація результатів вимірювання приурочується до Міжнародного дня Права знати, що святкується 28 вересня. 

Акредитація журналістів: на місці за редакційними посвідченнями.

Контактна особа: Ірина Швець – 063 628 68 40.

Детальніше про минулорічні дослідження можна почитати на веб-сторінці: publicityindex.org