У вівторок увечері, 22 вересня, Одеська міська виборча комісія зареєструвала перших кандидатів на посаду міського голови. Як повідомляє постійний спостерігач ОПОРИ, члени комісії увалили рішення зареєструвати кандидатами в мери колишнього міського голову Едуарда Гурвіца (самовисуванець), чинного мера Геннадія Труханова (від партії "Довіряй ділам") і екс-нардепа Світлану Фабрикант (від партії " Відродження ").

Крім того, кандидатами зареєструвались юрист Денис Кешкентій і громадський діяч Олександр Брель.

Також міська виборча виборча комісія зареєструвала список кандидатів у депутати до Одеської міської ради першої партії, яка вже встигла провести конференцію. Нею також стала партія "Довіряй ділам". Першим номером зареєстрований чинний мер Геннадій Труханов. Крім того, у списку є чинні депутати міськради від однойменної фракції, зокрема, Олег Дудник, Юрій Шумахер, Олександр Шеремет, Левон Нікогосян, Андрій Терновський, Олександр Матвєєв, Марат Корольов, Ірина Куценко (Єсеновіч).

(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
 
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.