28 жовтня Тернопільська міська виборча комісія завершила підрахунок голосів щодо виборів мера Тернополя та підписала відповідний протокол про підсумки голосування з виборів Тернопільського міського голови в єдиному одномандатному виборчому окрузі. Враховуючи дані протоколу, можна припустити, що другого туру з виборів мера Тернополя не буде.

Згідно даних цього протоколу Надал Сергій Віталійович отримав 48911 голосів виборців, Пастух Тарас Тимофійович – 8877, Ландяк Петро Дмитрович – 6749, інші кандидати отримали менше шести тисяч голосів.

Ternopil 29.10.2015 Protokol

Ternopil 29.10.2015 Protokol1

Враховуючи, що загальна кількість голосів поданих за кандидатів на посаду міського голови становить 81 275, то Сергій Надал отримав приблизно 60,18 %. Такі цифри можуть свідчити про те, що тернополяни обрали мера свого міста у першому турі, тому що п.4 ст. 2 ЗУ «Про місцеві вибори» зазначає, що «вибори міського (міст, кількість виборців у яких дорівнює або є більшою ніж 90 тисяч) голови проводяться за мажоритарною системою абсолютної більшості в єдиному одномандатному виборчому окрузі, що збігається відповідно з територією міста згідно з існуючим адміністративно-територіальним устроєм або територією об’єднаної міської громади».

Додамо також, що згідно із вище згаданим протоколом Тернопільської міської виборчої комісії кількість виборців, включених до списків виборців на виборчих дільницях становила 178 304 осіб.

(#вибори2015 #elect_ua #opora #опора)
Довідково: 
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android.